BURSA / YILDIRIM - Karapınar İmam Hatip Ortaokulu

ŞEHRİMİZİN ETNİK MÜZİĞİ / ETHNIC MUSIC OF OUR CITY

Şehir ve müzik ilişkisi aynı tarihi sürecin iki farklı boyutu olarak karşımıza çıkmaktadır. Şehir tarihinin akış yönü, aynı zamanda müzik tarihinin de akış yönünü gösterir.Şehirlerimizin, müzik ve buna bağlı olarak halk dansları kültürünü yakından inceleyecek; kültürel değerlerimize dikkat çekeceğiz.Öğrencilerimiz ,hem sanat hem etnik müzik hem de tarih konularında farkındalık yaşayacak ,proje tabanlı öğrenmeyi gerçekleştireceklerdir.Yaratıcılık iletişim işbirliği kritik düşünme gibi 21. yy. becerilerini geliştirme fırsatı bulacaklardır.
ENGLISH
The relationship between city and music appears as two different dimensions of the same historical process. The flow direction of city history also shows the flow direction of music history. We will closely examine the music and accordingly, folk dance culture of our cities; we will draw attention to our cultural values. They will develop 21st century skills such as creativity, communication, collaboration, critical thinking.30-01-202330-01-2023

Yayın: 30.01.2023 - Güncelleme: 30.01.2023 11:30 - Görüntülenme: 149